Calvin Tjong Tjin Joe derde keer op rij schaakkampioen
29 Aug 2013, 03:00
Calvin Tjong Tjin Joe

Het is de 15-jarige Calvin Tjong Tjin Joe weer gelukt om kampioen te worden van de Assuria Nationale Jeugdschaakkampioenschappen. Tjong Tjin Joe die al drie op een rij kampioen is, mag met de eigendomstrofee naar huis. Tjong Tjin Joe liet in de eerste fase van het toernooi al van zich horen. In de u-16 klasse streek hij ook met de eer. De u-20 klasse van het toernooi heeft met een deelnemersaantal van 40 spelers een record gevestigd. De Surinaamse Schaakbond meldt dat 156 spelers meegedaan hebben aan het toernooi.

De strijd voor het semi-kampioenschap in de u-20 klasse ging tussen Pierre Chang en Geryen dos Ramos. Chang, die in de eerste fase van het toernooi de u-12 kampioenschap op zijn naam wist te schrijven, won zijn partij van Geryen en werd semi-kampioen. Carlos dos Ramos Jr. eindigde na tie-breaks op de derde plaats, Beste dame in deze klasse is geworden: Anviti Adhin.

Simultaan met de laatste ronde van de Assuria Nationale Jeugdschaakkampioenscchappen hield de Surinaamse Schaakbond een vriendschappelijk Blitz Chess Tournament. Het toernooi werd opgedeeld in 3 klassen: hoofdklasse, eerste klasse en de tweede klasse. Kampioen in de hoofdklasse is geworden Romario Sanches. Alessandro Bronne streek met de eer in de eerste klasse en Nehemia Weewee eindigde op de eerste plaats in de tweede klasse. De Surinaamse Schaakbond kijkt terug op een geslaagd toernooi.