Monorath ziet af van door oppositie aangeboden dienstreis
28 Aug 2013, 02:30
foto
Harish Monorath


Parlementariër Harish Monorath (Nieuw Suriname) heeft uiteindelijk ervan afgezien een dienstreis die hem aangeboden werd door de oppositie, te aanvaarden. De oppositie droeg in de huishoudelijke vergadering Monorath voor. In eerste instantie aanvaardde Monorath de voordracht, maar zag er later vanaf toen bleek dat dit voor een politiek vraagstuk zou zorgen.

De voordracht van de oppositie en de aanvaarding van Monorath zorgde voor enige opschudding in de huishoudelijke vergadering. Er is toen besloten de voordracht van de oppositie in stemming te brengen. Starnieuws verneemt dat binnen de coalitie er verdeelde meningen waren. Een groot deel van de coalitieleden zag er geen probleem in dat Monorath de voordracht aanvaardde, mede om het feit dat hem door de coalitie geen dienstreizen worden aangeboden. De verdeeldheid zorgde ervoor dat om dit punt de vergadering enkele keren werd geschorst.

Toen na de laatste schorsing de stemming zou plaatsvinden, heeft Monorath zich teruggetrokken. Tegenover Starnieuws bevestigt hij het voorval. “Ik heb nog voordat er gestemd zou worden aangegeven dat ik de voordracht dan maar niet accepteer. Dit zou voor onnodige politieke wrijving zorgen”, zegt hij. De parlementariër denkt wel dat de stemming in het voordeel van de oppositie zou uitvallen, omdat enkele coalitieleden voor de voordracht zouden stemmen.
Monorath is eerder ook al voorgedragen door de oppositie, maar heeft toen meteen geweigerd. Deze keer ging het om een dienstreis naar Guyana, waar een delegatie van het parlement aanwezig moet zijn. De oppositie heeft nadat Monorath heeft afgezien, nog geen andere persoon aangewezen om de dienstreis te maken. Dit punt is verschoven naar een andere huishoudelijke vergadering.

Wilfred Leeuwin
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May