Extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor Brokopondo
28 Aug 2013, 00:00
foto
Minister Edward Belfort


De criminele handelingen die het afgelopen weekeind plaatsvonden te Nieuw Koffie Kamp, hebben ertoe geleid dat er nu extra veiligheidsmaatregelen zijn getroffen in Brokopondo. Dit zegt minister Edward Belfort van Justitie en Politie. Hij brengt woensdag een veldbezoek aan Nieuw Koffie Kamp. De minister zegt dat de politie de situatie onder controle heeft en gerust gesteld kan worden dat Brokopondo veilig is.

Vernomen wordt dat enkele criminelen zich ophouden in de bossen. De minister die dit bevestigt tegenover Starnieuws, zegt dat de politie samen met de militairen bezig is deze bendes op te rollen. Doordat de bendes zich telkens verplaatsen, voornamelijk met atv's, is het soms moeilijk hen achterna te gaan. Ze trekken zich vaak tot diep in het bos terug.

Drie in verzekering gesteld
De dc van Brokopondo Yvonne Pinas, heeft haar bezorgdheid geuit over de weinig beschikbare middelen voor de politie van Brokopondo. Ook een tekort aan manschappen maakt dat niet effectief opgetreden kan worden. Volgens de minister heeft dit zijn volledige aandacht. Op gezette tijden worden volgens hem extra troepen naar het gebied gestuurd. Er wordt ook een politiepost gebouwd te Bronsweg, waar de grootste woonconcentratie is. Belfort zegt dat ook de mogelijkheid wordt bekeken om een brandweerunit in het district te plaatsen.

Van de vijf verdachten die zijn aangehouden in verband met het in brand steken van een winkelpand, waarbij een winkelier levend werd verbrand, zijn twee heengezonden. Drie verdachten zijn in verzekering gesteld. De minister acht het nodig een bezoek te brengen aan het gebied om ook de problemen van de mensen aan te horen om beter hierop in te spelen. Hij doet een beroep op de gemeenschap van Brokopondo om zoveel mogelijk met de politie in contact te staan om informatie over criminele daden met hen te delen. De minister zal eerst Para aandoen om van districtscommissaris Jerry Miranda te horen hoe het staat met de vakantiedrukte en andere zaken die te maken hebben met justitie en politie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May