Politie en ondernemers brainstormen over veiligheid
26 Aug 2013, 14:30
foto
Het hoofd van de gewestendienst, Hendrik Setrosentono, houdt een presentatie voor ondernemers die zaken doen in Moengo en Albina. (Foto: KPS)


De veiligheid in Moengo en Albina was donderdag agendapunt bij een bespreking van het hoofd van de gewestendienst, Hendrik Setrosentono, op het hoofdbureau van politie, met ondernemers die dagelijks zaken doen met deze steden. Setrosentono heeft voor de ondernemers een presentatie gehouden en met hen gesproken over de gevaren die zij lopen.

De politie en de ondernemers gingen na welke gezamenlijke acties ondernomen kunnen worden om de kans op beroving tot het minimum te beperken. Met een bankinstelling op Albina zijn afspraken gemaakt die het mogelijk maken dat de leveranciers hun financiële zaken zoveel mogelijk elektronisch afhandelen en zo weinig mogelijk met geld over de weg hoeven te gaan.

Training medewerkers
Tijdens de discussie deelden de ondernemers hun ervaringen met elkaar, meldt de politievoorlichting. Zo gaf een ondernemer aan dat zijn bedrijf met een kluizensysteem werkt. De kluizen zijn moeilijk toegankelijk voor rovers of overvallers. Hij gaf ook het belang aan van training voor medewerkers van zijn bedrijf. Zij moeten bijvoorbeeld op de hoogte zijn van de handelingen die gepleegd moeten worden bij een overval en/of beroving. Het opnemen van signalementen in een stresssituatie is ook een training op zich.

Een andere ondernemer heeft binnen zijn bedrijf een team dat bestuurders begeleid bij het distribueren van goederen. Hij meent dat het belangrijk is dat de chauffeurs in verbinding zijn met het begeleidingsteam. Setrosentono heeft de ondernemers beloofd dat de surveillance op de weg opgevoerd zal worden. Hij zegt dat de chauffeurs de telefoonnummers van de politie steeds binnen handbereik moeten hebben.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May