Penitentiaire ambtenaren blijven in actie
26 Aug 2013, 11:00
foto


De algemene ledenvergadering van de bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) gaat niet akkoord met wat tot nu toe bereikt is bij de rechter, met het ministerie van Justitie en Politie. De leden willen garanties hebben over herstructurering van het korps. Het werk wordt nog niet hervat. Dat besluit is vandaag massaal genomen tijdens de ledenvergadering in het gebouw van 'de Moederbond'.

Het bestuur moet het resultaat straks voorleggen aan rechter Alida Johanns, zegt bestuurslid Aniel Ramharakh aan Starnieuws. Vanaf vrijdag is er intensief overleg gevoerd tussen partijen in bijzijn van de rechter. Van het resultaat is een proces verbaal gemaakt dat voorgelegd is aan de ledenvergadering. Bondsvoorzitter Gustaaf Gallant benadrukt tegenover Starnieuws dat de leden daden willen zien.

De algemene ledenvergadering wil het resultaat van de bespreking woensdag met de leiding afwachten. Indien het ministerie bereid is concrete toezeggingen te doen, waarbij een stappenplan wordt afgesproken, zal de vergadering donderdag beslissen of het werk wordt hervat. De leden vinden dat over het belangrijkste punt, herstructurering van het korps, geen duidelijkheid is gekomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May