SISO levert B-voetbaltrainers af in Nickerie
26 Aug 2013, 04:00
foto
De B-voetbaltrainers met hun certificaat. (Foto: Sport- en Jeugdzaken)


Nickerie heeft zeven B-voetbaltrainers erbij. De Stichting Instituut Sport Opleidingen (SISO) is samen met het ministerie van Sport- en Jeugdzaken in november 2012 gestart met de opleiding van veertien basistrainers voor de hogere kwalificatie. Slechts de helft haalde de eindstreep. Na maandenlange intensieve inzet, ontvingen zij onlangs hun B-certificaat.

De certificaat-uitreiking vond plaats in het WIN gebouwencomplex in Nieuw Nickerie. De geslaagden kregen hun certificaten van de onderdirecteur Sport- en Jeugdzaken Andy Atmodimedjo, SISO-topper Ronald Kolf en voorzitter van de Vereniging van Voetbaloefenmeesters, Winston Morman. Volgens Kolf zijn er zware offers gebracht door alle partijen, want de cursus is simultaan afgewerkt in Paramaribo en Nickerie.

Alle drie de heren brachten de felicitaties over aan de geslaagden en gaven hun de nodige adviezen om het geleerde zo goed mogelijk in de praktijk te brengen. Verder werd hen erop gewezen dat dit certificaat niet het eindstation moet zijn, maar dat zij zich moeten blijven scholen. Atmodimedjo zegde de trainers overheidssteun toe bij het volgende traject: het A-certificaat, meldt Sport- en Jeugdzaken.

De geslaagden zijn: Reon Moor, Feroz Santoe, Ronny Rakijo, Rakesh Channai, Glenn Dors, Josef Patterson en Humphrey Veira. Ook vier trainers uit Paramaribo hebben bij deze gelegenheid het B-certificaat in ontvangst mogen nemen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May