Ramdhani: 'Carifesta Saramacca is groot feest geworden'
25 Aug 2013, 14:00
foto


Dat Carifesta Saramacca zoveel mensen zou aantrekken, was boven de verwachting van velen. Districtscommissaris (dc) Aroenkoemar Ramdhani zegt aan Starnieuws dat het 'community festival' in Saramacca een groot feest is geworden. Op vrijdag had president Michel Martelly van Haïti de sfeer verhoogd met de Haitian Night. Zaterdag is er gewerkt rondom het thema: ‘The Art of Production’. Dit is volgens de dc goed tot uiting gekomen.

Een belangrijk onderdeel van Carifesta Saramacca was de prachtige expo waar boeren en vissers hun mooiste producten lieten zien. “Zij hebben getoond ook kunstenaars te zijn. Fruitcarving, bloemschikken en het maken van sieraden waren andere bijzondere onderdelen. Staatsolie, de Stichting Behoud Bananensector Suriname en het nieuwe Sukadebedrijf hadden stijlvolle stands waarin zij lieten zien hoe zij produceren. De geëxposeerde sierkippen hadden veel bekijks”, deelt Ramdhani mee.

Grote variëteit
Ruim veertig kinderen uit het district hebben hun talenten laten zien. Zij hebben aan de muurschilderij met als thema 'The art of production' meegedaan. Zij werden begeleid door kunstenaars. De verschillende culturen uit het district demonstreerden hun keukentalenten. Bezoekers konden peprewatra, philauri en vele andere lekkernijen proeven. Ook de cocktails van verschillende soorten fruit maakten deel daarvan uit.

“Dat Saramacca rijk is aan podiumkunstenaars, bleek duidelijk tijdens dit festival. De hevige regen kon het plezier niet bederven. Dans, toneel en muziek zorgden voor een echte Carifestasfeer. De samburagroep en kawinaband uit Grankreek, toneelgroep Priya, de rap van Ravi, de dansgroepen van de Haïtian Youth in Suriname en Hans Bhawan, de Terbanganggroep Kampong Baroe, de Tazza groep uit Wayambo, Ishara van Gangaram Pandayweg en The Beats gaven een goed beeld van wat Saramacca te bieden heeft. De band EMF besloot op het laatste moment een gratis optreden te geven dat zeer gewaardeerd werd door het grote publiek”, vertelt Ramdhani voldaan.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May