Latour: Parkeerverbod te maken met onderzoek diefstallen
25 Aug 2013, 16:00
foto


Minister Lamuré Latour van Defensie zegt aan Starnieuws dat het personeel niet meer in de kazerne mag parkeren, omdat er een onderzoek gaande is naar diefstal. Een militair is de vorige week betrapt op het stelen van voeding bestemd voor een oefening. Er vinden volgens de bewindsman meer diefstallen plaats. Daarom is besloten dat personeelsleden voorlopig niet op de parkeerplaats mogen parkeren.

Bondsvoorzitter Marlon Hoogdorp zegt aan Starnieuws dat het personeel ineens geconfronteerd is met een circulaire. Volgens hem mogen alleen officieren en andere toppers hun auto op de parkeerplaats laten. Het personeel moet een paar honderd meter verder zijn voertuigen laten. "Er wordt vaker ingebroken in auto's die onbeheerd staan", zegt Hoogdorp.

De bondsvoorzitter vindt dat er diverse maatregelen getroffen worden door het ministerie en waarnemend bevelhebber Ronni Benschop, zonder dat de bond wordt gekend. De vorige week was de bond ook kwaad, omdat Benschop het personeel had toegesproken over zaken, zonder enig overleg. "Het ging hierbij om zaken die met ons besproken hadden moeten worden. En nu mag het personeel niet op de parkeerplaats", stelt Hoogdorp. Hij zegt dat deze kwestie niet zo gelaten zal worden. Hij wil een gesprek hierover met de minister die hij vrijdag niet kon bereiken. "Als hij naar mijn secretaresse had gebeld, zou ik de boodschap hebben gekregen", zegt Latour.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May