Reactie op 'Onderwijs directeur stapt op'
24 Aug 2013, 16:00
foto


Een mooi moment om politiek te bedrijven, om het verhaal van vertrek van de directeur te koppelen aan de kwestie van mijn dochter. Dit is buiten alle proporties en zo laag bij de grond.
Zonder al te diep in te gaan op deze kwestie, die inderdaad aan de orde is maar anders ligt, wil ik toch op enkele momenten wijzen naar aanleiding van de bewering van de directeur.

Na de examens heeft de schoolleiding van de betreffende school o.a. het toetswerk van mijn dochter gecorrigeerd met het correctiemodel van 2011 en daarbij bleek dat de kandidate met toetsnummer 39628 behoorde tot de groep van mulo geslaagden met 3 vijven.

Naderhand toen het correctiemodel van 2013 werd toegepast kreeg zij een vierde vijf erbij met het schooladvies LBO, terwijl de schoolleider vindt dat op basis van de schoolprestaties het geheel jaar door zij in aanmerking komt voor advies mulo.
Dit is de aanleiding voor het schoolhoofd geweest om een schrijven te richten aan het hoofd van het examenbureau met het verzoek om het e.e.a. te herevalueren. Hierna heeft het schoolhoofd de moeder van de kandidate op de hoogte gesteld .
In tegenstelling tot wat in het bericht staat ben ik pas met de kwestie gaan bemoeien, toen bleek dat mijn dochter op een totale score kwam voor A.T.K. schoolcijfer 8.8 en toetscijfer 3.8 en daardoor eindigt op 5.46. dus geen vier vijven, anders dan in het artikel wordt beweerd.

Met deze informatie ben ik naar de minister van onderwijs gestapt en hem duidelijk gemaakt, dat ik als ouder opkom en vraag dat alle voorkomende gevallen, gelet op de zeer slechte examenresultaten maar 53%, opnieuw worden bekeken.

Het was geen onderonsje met de minister. Zijn staf, Onderdirecteur Onderwijs, de jurist van het ministerie mr. Lalla en de heer Hugo Blanker, gewezen voorlichter op het ministerie, die ook opkwam voor een aantal soortgelijke gevallen waren in een langer dan twee uren durende bespreking met de minister aanwezig. Hierna gaf de minister de Onderdirecteur de opdracht om aandacht aan deze kwestie te besteden.

Ik ga verder niet uitweiden om dat wij leven in een rechtsstaat , maar indien u met uw bericht wil bereiken dat mijn kwetsbare positie in gedrang komt, dan kunt u wederom een poging wagen. Als ik als ouder niet mag opkomen voor de rechtmatige belangen van mijn dochter wie moet dat dan doen als het niet gegarandeerd kan worden door het ministerie.
Het verhaal van mevrouw Malm regardeert mij niet, het zou u alleen maar sieren, wanneer vooraf door een telefoontje naar een wederwoord was gevraagd.

Eugene van der San,
Ouder van een van de betreffende kandidaten
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May