Dc Pinas wil hulp om criminelen in de kraag te vatten
24 Aug 2013, 06:00
foto
Districtscommissaris Yvonne Pinas.


Districtscommissaris (dc) Yvonne Pinas heeft assistentie gevraagd van het Bureau Nationale Veiligheid en het Nationaal Leger om de criminelen te helpen opsporen in het district Brokopondo. De dc zegt aan Starnieuws dat de politie ondersteuning nodig heeft. "Het gaat om zware criminelen die een winkelpand in Nieuw Koffiekamp donderdag met benzine hebben overgoten en in brand gestoken hebben. Zij zijn meedogenloos. Een persoon heeft hierbij het leven gelaten. Er is sprake van opzet", zegt Pinas.

De dc geeft alle ondersteuning aan de politie, maar zij wijst er op dat orde, rust en veiligheid moeten heersen in het district. "Ik ken mijn district en weet dat de politie in Brokopondo niet genoeg mogelijkheden en middelen heeft om de bossen uit te kammen op zoek naar de daders. Dat is ook niet de taak van de politie, maar van eenheden als Faya Blo", stelt Pinas.

In Nieuw Koffiekamp heeft de dorpsleiding ook vergaderd met de mensen. Het blijkt dat veel illegalen zich ophouden in het dorp. Zij zorgen voor nog meer problemen. Besloten is dat mensen die niet thuishoren in Nieuw Koffiekamp, zich moeten verwijderen. "De rust moet terugkeren in Brokopondo", stelt de dc. Zij zegt dat het belangrijk is voor de ontwikkeling dat er geen verruwing van de criminaliteit plaatsvindt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May