Penitentiaire ambtenaren bespreken voorstellen zaterdag
23 Aug 2013, 17:00
foto
Gustaaf Gallant, voorzitter van BPAS


De Bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) en het ministerie van Justitie en Politie zijn vandaag twee keer bij rechter Alida Johanns geweest om te praten over het geschil. De rechter wil het liefst dat partijen tot een vergelijk komen. Indien dat niet lukt, zal er vonnis geveld moeten worden. Voor zaterdag zijn er weer twee tijdstippen bepaald om nader overleg te hebben.

Bondsvoorzitter Gustaaf Gallant zegt aan Starnieuws dat de rechter gevraagd heeft om het werk te hervatten. De penitentiaire ambtenaren zijn vanaf 1 augustus in actie. Het bestuur gaat maandenlang niet aan het werk als protest tegen het mutatiebeleid en uitblijven van de herstructurering die vanaf 2000 is overeengekomen. Gallant benadrukt dat de leden nu concrete stappen willen zien, want ze geloven niet meer in beloften. Het zal niet gemakkelijk zijn om de actie op te heffen.

De rechter heeft met beide partijen gesproken. De bond zal 's morgens eerst naar de magistraat gaan en om 13.00 uur wordt er een algemene ledenvergadering belegd. De leiding zal met voorstellen moeten komen die werkbaar zijn, zegt Gallant. De rechter zal deze zaterdagmorgen voorhouden aan het bestuur. Deze zullen worden voorgelegd aan de ledenvergadering. "Het ministerie wil dat de rust terugkeert in het korps, dan moet de leiding serieus uitvoering geven aan de overeenkomst. Dat is wat de leden willen", stelt Gallant. De beslissing van de ledenvergadering wordt morgenmiddag meegedeeld aan de rechter.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May