Rosebel geeft leerlingen studiebeurs en schoolpakket
20 Aug 2013, 17:00
foto
Leerlingen van Brokopondo die schoolpakketten hebben ontvangen van Rosebel Gold Mines. (Foto: RGM)


Sisanda Pansa, Jonathan Molijn, Lutricia Jabini en Chantal Pokie van Mulo Brokopondo, hebben bij het mulo-eindexamen uitmuntende prestaties geleverd en zijn toegelaten tot het studiebeurzenprogramma van Iamgold/Rosebel Gold Mines. Rosebel betaalt voor deze uitblinkers het komend schooljaar hun inschrijfgeld, verblijfkosten in een internaat, boekenhuur en kosten voor transport. Zij krijgen ook zakgeld van het bedrijf. Rosebel heeft verder voor het vijfde achtereenvolgende jaar schoolpakketten gegeven aan de geslaagden van GLO Brokopondo.

De vier best geslaagden mochten als blijk van waardering vrijdag eveneens een Recognition-award in ontvangst nemen. 160 leerlingen kregen een schoolpakket. De geste wordt gewaardeerd door de scholieren. “Ik vind het een goed idee van Rosebel om schoolpakketten te doneren, het bespaart mijn moeder veel geld, en het zal mij zeker helpen op school”, zegt een leerling.

Rosebel wil met deze jaarlijkse ondersteuning aan de kinderen en hun ouders een bijdrage leveren aan de duurzame ontwikkeling van de gemeenschappen van Brokopondo, zegt Esther Wielzen, voorlichter van het bedrijf in een bericht. “Onderwijs is één van de belangrijke thema’s binnen het gemeenschapsontwikkelingsprogramma van Rosebel”, geeft zij aan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May