Tien jaar voor moord op verjaardagsfeest
20 Aug 2013, 10:00
foto


Rechter Maytrie Kuldipsingh heeft tien jaar celstraf opgelegd aan een man die op 28 mei van het afgelopen jaar een vrouw doodschoot op een verjaardagsfeestje in het district Para. Daarnaast heeft hij de wet op Vuurwapen overtreden. Ook heeft hij een andere man zware lichamelijke letsels toegebracht door zijn handelen. De man schroomde zich er niet voor om in het openbaar, op een verjaardagsfeest, gericht op de mensen te schieten. Hij was onuitgenodigd naar het feestje gegaan.

De veroordeelde zal nu psychologische begeleiding krijgen. Uit het rapport van de psychiater blijkt dat het denkniveau van de verdachte laag is. Volgens de deskundige komt de man verward over. Toen hij het feit beging, was hij onder invloed van alcohol.

Op die bewuste dag ging de man naar het feestje. Hij kuste één van de vrouwen daar. Voor dit gedrag werd hij aangesproken. De man ging hierna weg, maar kwam met een wapen terug en schoot ermee. Het slachtoffer dat op een stoel zat, werd dodelijk geraakt en overleed ter plekke. Mensen die op het feest waren, hebben de veroordeelde positief herkend. Zij hebben hem zien schieten van achter een boom.
Het Openbaar Ministerie eiste vijftien jaar celstraf. De veroordeelde is voor het eerst in aanraking gekomen met justitie. Kuldipsingh hield rekening hiermee en met zijn situatie.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May