Bond milieu-inspecteurs 's morgens weer aan de slag
20 Aug 2013, 00:00
foto
Milieu-inspecteurs in actie. (Archieffoto)


De bond van milieu-inspecteurs zal dinsdagmorgen de werkzaamheden hervatten. Na intensieve bemiddeling van de vaste assembleecommissie, onder leiding van Theo Vishnudatt (Mega Combinatie/NDP), is er een doorbraak gekomen. De bond onder leiding van David Bakker was enkele weken geleden gedeeltelijk in actie gegaan, omdat er geen oplossing kwam diverse in de problemen. De actie wordt voor acht weken opgeschort, waarbij orde op zaken gesteld moeten worden.

De bond eiste dat de enorme achterstand in overwerkvergoeding, vervoerstoelage en bevordering van de leden ingelopen moest worden, voordat het werk volledig hervat zou worden. Stafambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid hebben zich ingespannen om al deze zaken in orde te krijgen, zegt Vishnudatt aan Starnieuws. Intussen heeft ook de bond bekendgemaakt dat op aandringen van de vaste commissie het werk wordt hervat. Als de zaken niet gerealiseerd worden, zullen de acties hervat worden.

Concrete afspraken gemaakt
Vishnudatt heeft maandag een vergadering belegd met alle betrokkenen. De vorderingen die geboekt zijn, werden onder de loep genomen. Aan de bondsleden is alle informatie verschaft over de inspanningen en de resultaten. Ook de wijze waarop urgente achterstanden ingelopen zullen worden, is besproken. "Wij gaan ook op de vicepresident een beroep doen over de bevorderingen van hoger ingeschaalde milieu-inspecteurs", zegt Vishnudatt. De assembleeleden Amzad Abdoel en Frederik Finisie, beiden van Mega Combinatie/NDP, hebben ook een belangrijke bijdrage geleverd bij het vinden van oplossingen. Ook de bijdrage van minister Michel Blokland wordt gememoreerd door Vishnudatt.

Bondsvoorzitter Bakker deelt mee dat de eisen van de milieu inspecteurs zijn:
1. Het wegwerken van bevorderingsachterstanden.
2. Dat de leden over alle overuur achterstanden tot en met maart 2013 dienen te beschikken.
3. Dat de beschikkingen van de achterstallige vervoerstoelagen tenminste op het ministerie van Binnenlandse Zaken dienen te zijn.
4. Het corrigeren van de functiebeschrijvingen van de milieu inspecteurs, zoals was overeengekomen tussen de directie en de bond bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.
5. Het beoordelen en benoemen van de milieu inspecteurs die per 1 maart 2012 waren benoemd tot milieu inspecteurs 4e klas.
6. Het on-hold zetten van de herstructurering van de dienst, de bond hierover informeren en dat een vertegenwoordiger van het bestuur in het project zitting heeft.

Aan de minister is gevraagd om een CLAD-onderzoek van de financiële situatie in te stellen binnen het BOG over de afgelopen drie jaren en functiebeschrijvingen van het hoofd en onderhoofd van de dienst Milieu Inspectie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May