Calvin Tjong Tjin prolongeert titel in u-16 klasse
19 Aug 2013, 15:30
foto
Calvin Tjong Tjin Joe


Jeugdkampioen Calvin Tjong Tjin Joe heeft zijn titel in de u-16 klasse kunnen prolongeren tijdens de Assuria Nationale Jeugdkampioenschappen het afgelopen weekend. In deze fase werden de u-8, u-10, u-12, u-14 en u-16 klasse afgewerkt. Er deden 116 jeugdige schakers mee aan dit evenement. In de u-20 klasse die woensdag begint, zal de 15-jarige Calvin weer uitkomen. Om het competitie-element te vergroten, nemen schakers jonger dan 16 jaar ook deel aan de wedstrijden.

Calvin behaalde in de u-16 klasse 4.5 punten uit 5 gespeelde wedstrijden. Elysia Chou eindigde op de tweede plaats en Stephan Loor is demi-kampioen geworden, meldt de Surinaamse Schaakbond.

U-14 klasse
De meeste spanning van het toernooi zat in deze klasse. Justin Chou die de meeste kans had op het kampioenschap, kwam in de laatste ronde remise overeen met Daniel dos Ramos. Chou werd ongeslagen kampioen met 6 punten uit 7 rondes. Cedric Prade eindigde op de tweede plaats en de derde plek ging naar Dos Ramos. Beste dame in deze klasse werd Anviti Adhin

U-12 klasse
In de u-12 klasse wist Pierre Chang de volle honderd procent score te behalen en zodoende het kampioenschap te prolongeren. De talentvolle Chang werd twee weken geleden ook ongeslagen kampioen tijdens de Caribbean Chess Carnival op Trinidad & Tobago. Op de tweede plaats eindigde Kathlyn Tjong Tjin Joe. Maar liefst 4 spelers eindigden op een gedeelde derde plaats. Na tie-breaks is Justice Nazir kampioen geworden.

U-10 klasse
Dit jaar heeft de u-10 klasse met 35 spelers het grootste deelnemersaantal gehad. Gyan Bihariesingh is in deze klasse wederom ongeslagen kampioen geworden met 7 punten uit 7 gespeelde wedstrijden. Semi-kampioen werd Catherine Kaslan en Krishan Bridjlal eindigde op de derde plaats.

U-8 klasse
De talentvolle Victoria Kaslan is met een honderd procent score de eerste kampioen geworden van de u-8 klasse. Diego dos Ramos eindigde op de tweede plaats en de derde plek gaat naar Gianni Troenokromo.

De tweede fase (u-20) van het toernooi start woensdagavond om 18.00 uur in het SOC-gebouw.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May