ABOP belooft toekomstperspectief voor jongeren Coronie
18 Aug 2013, 18:30
foto
Ramon Wolf (links) in gesprek met ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk in Frienship, Coronie.


Jongeren in het district Coronie hebben weinig toekomstperspectieven. Het trieste beeld is door de jongeren én Ramon Wolf, adviseur van de ABOP subafdeling Coronie, geschetst tijdens een partijbezoek zaterdag onder leiding van voorzitter Ronnie Brunswijk aan het district.

Zonder ontspanning kan er nooit inspanning worden gepleegd meent Wolf. Coronie heeft veel talent echter kan dit niet goed ontwikkeld worden. Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken wordt als een van de boosdoeners gezien. "Sportzaken in Coronie heeft structuur nodig. Ons is twee jaar terug beloofd dat we een coördinator zullen krijgen en nog steeds is er niets gedaan. De minister weet niet eens hoe Coronie eruit ziet. De werknemers zitten in een gangetje als kantoor en frustreren. De jongeren hangen over de straat en hebben geen ontspanning met als gevolg tienermoeders en criminaliteit. Gelukkig is het niet zo erg gesteld met de criminaliteit maar als deze zaken worden aangepakt, kan het tij keren", zegt Wolf. Hij legt de link ook met onderwijs die ook niet rooskleurig eruit ziet.

Bundeling belangrijk
Brunswijk heeft na de vergadering een jongerenvertegenwoordiging van tien personen ontvangen om de problemen aan te horen. Deze groep die zegt bijkans tweehonderd jongeren te vertegenwoordigden, kampt volgens Brunswijk inderdaad met heel wat problemen. Van ontspanning en werkloosheid, gestremde ontwikkeling, volgen van hoger onderwijs, criminaliteit, hangjongeren, drugs gedragsproblemen enz. Hij heeft beloofd aan de jongeren om de problemen te helpen aanpakken. Hij heeft aan hen meegegeven om zich te bundelen waardoor hij zijn politieke invloed kan aanwenden om zaken beter aan te pakken.

Wolfde geeft in een stortvloed van woorden de achteruitgang in de ontwikkeling van het district aan. Hij geeft concrete voorbeelden om zijn woorden te staven. Drie presidenten zijn afkomstig uit het district en toch heeft Coronie hier geen profijt van kunnen trekken. "Nu zit het district met twee parlementariërs uit één kamp die niet dezelfde taal spreken. De politiek heeft Coronie verpest en verdeeldheid gebracht". Het is nu volgens Wolf tijd dat ABOP het voortouw neemt in de ontwikkeling.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May