Naambord renovatie Ziekenhuis Wageningen onthuld
18 Aug 2013, 04:00
foto
Het naambord voor de renovatie van het ziekenhuis in Wageningen, wordt onthuld.


Wageningen mag tussen nu en acht maanden een gerenoveerd ziekenhuis tegemoet zien. Het is een filiaal van het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN). Het naambord werd zaterdag onthuld, waarbij een presentatie is gegeven van wat er gebouwd en gerenoveerd zal worden.

Volgens de architect Prahlad Baidjoe, zal na de renovatie en bebouwing het Petronella Ziekenhuis Wageningen in hoofdlijnen ingedeeld worden in: twee poli ruimten met wachtkamers, kraamafdeling met kraamzaal, verlos- en babykamer. Verder komt er een kinderafdeling met twee kamers en zes bedden, vrouwen- en mannenafdeling, met elk twee kamers met ook zes bedden. Verder komen er nog een tandarts-poli, apotheek, laboratorium, röntgen, spoedeisende hulp met garage en een technische dienst.

Bouw begint binnenkort
Roy Sedoc, ondervoorzitter van de districtsraad, zei dat president Desi Bouterse werkelijk wil bewijzen dat hij van zijn volk houdt. Hij wil dat kwalitatief goede gezondheidszorg bereikbaar moet zijn voor eenieder, vandaar het besluit om het Petronella Ziekenhuis Wageningen te laten renoveren en bemensen door het LMSZN.

Het ziekenhuis zal er niet alleen zijn voor Wageningen. Het is voor bewoners van Wageningen en de omliggende dorpen voordelig om dichtbij huis te worden behandeld, zegt algemeen directeur Antoine Elias. De bouwwerkzaamheden zullen volgens hem binnenkort beginnen zodat na acht maanden er twee basisartsen in Wageningen zullen zijn. Wekelijks zullen er vanuit het LMSZN pendelende specialisten komen en één keer in de maand ook uit het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Tempo hoog
Parlementariër Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) gaf aan dat het ziekenhuis allang in een deplorabele staat verkeert, "maar misschien moest het deze regering zijn die het zou moeten renoveren. De Wageningers hebben het vertrouwen gelegd in handen van deze regering en het is onze plicht om de zaken die aandacht behoeven, te realiseren".

Minister Michel Blokland van Volksgezondheid complimenteerde de directeur van het LMSZN voor zijn voortvarendheid en gaf aan dat zijn tempo erg hoog is bij het uitvoeren van projecten. Het ministerie kan hem haast niet meer bijbenen. Hij is er wel van overtuigd dat Elias het project goed zal afronden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May