Usain Bolt geeft 200 meter niet uit handen
17 Aug 2013, 22:00
foto
Voorlopig lijkt Usain Bolt onverslaanbaar op de 100 en 200m sprint. (Beeld: BBC)


Olympisch kampioen Usain Bolt heeft zijn wereldtitel op de 200m sprint met gemak verdedigd. De Jamaicaan bracht daarmee het aantal WK gouden medailles naar 7.

Bolt heeft op een wereldwijde toonaangevende tijd van 19,66 seconden zijn derde opeenvolgende wereldtitel op dit onderdeel veiliggesteld. Zijn landgenoot Warren Weir pakte zilver met een persoonlijk record van 19,79 seconden, terwijl de Amerikaan Curtis Mitchell met 20,04 seconden goed was voor brons.

"De 100 meter is voor de fans en voor de show als de snelste man van de wereld, maar voor mij betekent het meer om hier te komen en mijn titel op de 200 meter te verdedigen", zei Bolt. “Toen ik op het rechte gedeelte kwam, voelde ik me moe, mijn benen voelden een beetje zwaar. Mijn coach vertelde me om niet tot het uiterste te gaan als het mogelijk was, dus nam ik gas terug.”

Langzamer
Geen van de andere finalisten is erin geslaagd Bolt’s bewind op zowel de 100 als 200 meter te beëindigen. Hij heeft zijn tweede Olympische en wereld sprint dubbel binnen.

Toen hij de finish naderde, deed de zesvoudige Olympisch kampioen het rustiger aan en nam de tijd om over zijn schouder te kijken of zijn teamgenoot Weir kwam aanlopen. De winnende tijd van Bolt was langzamer dan zijn persoonlijk record en het wereldrecord dat hij liep in Berlijn: 19,19 seconden. Het is zijn langzaamste tijd voor een gouden medaille over de afstand.
Maar met een geschorste Tyson Gay en zijn geblesseerde landgenoot Yohan Blake, hoefde Bolt geen superieure prestatie te leveren, om het resultaat veilig te stellen in het uitverkochte Luzhniki Stadion ten overstaan van de schreeuwende menigte.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May