Vakbondsvoorzitters naar China voor 'sociale zekerheid'
17 Aug 2013, 15:00
foto


De voorzitters van de vakcentrales, C-47, CLO en de Moederbond, vertrekken vandaag via Nederland naar Beijing, China. Zij nemen deel aan het Tripartiet Overleg en zijn uitgenodigd door de Chinese vakbond. Robby Berenstein (C-47) en Ronald Hooghart (CLO) zeggen aan Starnieuws dat het gaat om een conferentie over sociale zekerheid.

De landen uit het Caribisch Gebied zijn uitgenodigd door de Chinese vakbeweging. Samen met voorzitter Errol Snijders van de Moederbond gaan de vakbondsleiders zich buigen over de sociale voorziening die andere landen hebben voor werknemers. "Wij willen zien hoe andere landen het vraagstuk opgelost hebben. In het Tripartiet Overleg zijn wij bezig met het sociaal zekerheidsstelsel", legt Hooghart uit.

Berenstein vindt het goed dat de bijeenkomst zich zal concentreren op het sociaal zekerheidsstelsel. "Meestal zijn er andere onderwerpen op conferenties. Nu gaat de conferentie over 'social security'. En dat komt heel goed uit. Wij kunnen leren van de ervaringen van andere landen", merkt Berenstein op. De reis- en verblijfkosten worden gedekt door China. De conferentie duurt tot eind van deze maand.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May