Schooljuf alarmeert politie over misbruik leerling
16 Aug 2013, 02:00
foto


Een schooljuf verklaarde op de rechtszitting maandag dat zij de politie op de hoogte stelde over het zedenmisdrijf, nadat het slachtoffer, een minderjarige scholier, huilde na een voorlichtingssessie op school. De verdachte, Vincent D. , een oom van het kind, is volgens het slachtoffer de dader. Deze zaak kwam in februari aan het licht.

De schooljuf getuigde dat zij het kind eerst heeft laten uithuilen en zij daarna vragen heeft gesteld. Zo vertelde het slachtoffer dat zij thuis misbruikt is door haar oom. Dit gebeurde een paar keren en in december 2012 werd zij voor de laatste keer misbruikt door haar oom. Het kind verklaarde aan haar juf dat zij haar moeder, vader en oma van het voorval op de hoogte had gesteld.

Volwassenen weten niks
De schooljuf belde de moeder van het slachtoffer op en nodigde beide ouders uit voor een gesprek op school. Toen de moeder hiermee geconfronteerd werd, stond zij er versteld van. Zij beweerde dat zij niets van haar dochter had vernomen. Ook de vader van het kind ontkende iets af te weten van het misbruik van zijn dochter. Het kind begon bij de confrontatie te beven en te huilen en zei dat ze bang was voor haar vader, omdat hij haar zou schreeuwen.

Op school zei het slachtoffer dat zij steeds in de gang van het huis werd misbruikt, maar bij de politie verklaarde zij dat de seksuele handelingen in de badkamer plaatsvonden. Ook verklaarde zij dat haar oma, de oom verschillende keren aangesproken had over zijn handelingen. Bij de politie ontkende de oma en beweerde zij niets van de handelingen af te weten. Deze zaak wordt op 17 oktober verder behandeld.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May