SGP wil actievere projectdragers voor bereiken doelen
16 Aug 2013, 03:00
foto


De tweedaagse kennisbeurs voor Milieu en Ontwikkeling moet meer bekendheid helpen geven aan het Small Grants Programme en maken dat projectdragers in de toekomst actiever worden binnen het programma. De beurs wordt op 23 en 24 augustus georganiseerd door het Small Grants Programme Suriname (SGP Suriname) in het Lalla Rookhgebouw en is gratis toegankelijk. Voorafgaand aan de beurs is er voor de projectdragers een tweedaagse workshop.

De SGP-projectdragers zullen op de beurs zelf hun producten tentoonstellen, verkopen, promoten en verkopen. Met de verkoop van allerhande producten zoals crafts, pangi tassen, zelfgemaakte oliën (krappa, manna) en door vertoning van films en posters zal het publiek meer te weten komen over de verschillende SGP gemeenschapsontwikkeling initiatieven, zegt het SGP.

Verschillende doelen
Met de beurs wil het SPG verschillende doelen bereiken. Zo zal de rol van de lokale gemeenschappen aan de orde komen en zullen NGO’s en lokale organisaties onderling ervaringen kunnen uitwisselen. Verder zal de werkwijze van SGP, waarbij ‘ownership’ van de lokale gemeenschappen/organisaties tot uiting komt bij armoedebestrijding en capaciteitsopbouw, meer bekendheid krijgen.

Uiteindelijk moet een netwerk, een overlegstructuur van de organisaties die SGP-projecten uitvoeren of al hebben uitgevoerd worden opgericht. Dit is nodig om de communicatie tussen de projectdragers van het SGP op gang te krijgen en actief te houden alsook de communicatie met het SGP-kantoor, de SGP-coördinator en de Nationale SGP Stuurgroep in Suriname.

Duurzame gemeenschappen
De Global Environment Facility (GEF) Small Grants Programme (SGP) van het UNDP voorziet niet-gouvernementele en gemeenschapsorganisaties (NGOs/CBOs) in ontwikkelingslanden van fondsen om hen de mogelijkheid te bieden een positieve invloed te hebben op klimaatsverandering, te werken aan conservering van de biodiversiteit, de internationale wateren te beschermen, de invloed van niet afbreekbare organische chemicaliën te verminderen en landdegradatie te voorkomen.

Met deze milieugerichte projecten wil het programma ook duurzame gemeenschappen bereiken en een afname van armoede in de meest behoeftige landen en regio’s in de wereld. SGP Suriname is opgestart in 1995 en in 1997 begonnen met het financieren van projecten. Er is in Suriname in totaal al US$ 2.3 miljoen geïnvesteerd in 96 projecten met een maximum van US$ 50,000 per project, staat in een bericht van het SGP.

Activiteit: Kennisbeurs voor Milieu en Ontwikkeling. Plaats: Lalla Rookh Gebouw 2 op 23 en 24 augustus. Tijden: Vrijdag 23 augustus van 17:00 – 22:00 uur en op zaterdag 24 augustus van 14:00 – 22:00 uur.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May