Bond penitentiaire ambtenaren blijft in actie
14 Aug 2013, 14:30
foto
Bondsleden na aanbieding van de petitie aan directeur Eugene van der San, directeur kabinet van de president. (Foto: Raoul Lith)


De penitentiaire ambtenaren hebben tijdens de ledenvergadering vanmiddag in het gebouw van 'de Moederbond' besloten in actie te blijven. De Bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) overhandigde vandaag een petitie aan directeur Eugene van der San van het kabinet van de president. Van der San beloofde de informatie door te zullen geven aan president Desi Bouterse.

Een vertegenwoordiging van het bestuur had ook een onderhoud met overste Melvin Linscheer, directeur Nationale Veiligheid van het kabinet van de president. Aan de bond is gevraagd om ruimte te laten tot het oplossen van het probleem. Er is uitvoerig gesproken over de slepende kwestie.

Sinds 2000 wil de bond herstructurering van de organisatiestructuur, waarbij uiteindelijk een korpschef komt voor de penitentiaire ambtenaren. Het mutatiebeleid en uitbetalen van overuren zijn eveneens een heet hangijzer. Van der San zei aan journalisten dat het om een ambtelijk probleem gaat, dan niet zo moeilijk is om op te lossen. "De vraag is waarom zijn er twee regeringsperioden voorbij gegaan, zonder dat er een oplossing is gekomen", merkte Van der San op. Hij zal de president hierover adviseren.

De algemene ledenvergadering wil concrete oplossingen en gaat morgen ook een petitie indienen aan assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May