Spoedoverleg met Adhin over slechte resultaten binnenland
13 Aug 2013, 14:03
foto
Assembleelid Marinus Bee wil concrete aanpak van slechte resultaten GLO Binnenland.


Parlementariër Marinus Bee (A Combinatie/ABOP) heeft voor vrijdag een spoedonderhoud aangevraagd met minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling. Andere assembleeleden van het binnenland zullen hierbij ook aanwezig zijn. Dit gesprek komt naar aanleiding van de slechte toetsresultaten van scholen in het binnenland.

In Sipaliwini gaat 23% van de leerlingen van de zesde klas naar een muloschool. In Marowijne is dat 27% en Brokopondo 30%. Volgens Bee is dit zeer teleurstellend. Hij vindt dat het hoog tijd is dat er een ommekeer komt in de onderwijssituatie van het binnenland. Het moet volgens hem niet alleen maar bij mooie praatjes blijven. “Met de vorige minister van Onderwijs waren er verschillende momenten van overleg om de onderwijssituatie in het binnenland te monitoren. We willen van deze minister weten wat hij zal doen om het tij te keren om beter resultaat te boeken het komende schooljaar”, zegt Bee.

Bee gaat zelfs zover dat hij stelt dat indien er geen gewijzigde beleidsinzichten komen over de onderwijssituatie, dit zeker van invloed zal zijn op het stemgedrag van de parlementariërs van het binnenland tijdens de begrotingen.
Het ministerie is nog niet uitgekomen met een verklaring over de slechte toetsresultaten. Wel verklaarde de minister tegenover Starnieuws dat alle commissies van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling en de herstructurering daarvan, voortaan zullen vallen onder de ‘Program Coordinating Unit’.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May