Girjasing vraagt president resultaat onderzoek Leguana Park
13 Aug 2013, 18:30
foto


Wat is het resultaat van het diepgaande onderzoek dat is ingesteld, nadat twee schoolkinderen op 2 augustus zijn verdronken bij recreatieoord Leguana Park? Een leerkracht is in het ziekenhuis opgenomen na het drama dat zich heeft voltrokken. Assembleelid Sheilendra Girjasing (Nieuw Front/VHP) heeft president Desi Bouterse hier vragen over gesteld.

De parlementariër merkt op dat het oord niet voldoet aan de minimale veiligheidseisen en terstond door de districtscommissaris is gesloten. "Waarom is het niet vooraf gesloten, maar pas na het ongeval? Wie moet daarvoor verantwoordelijk worden gesteld? Welke maatregelen zijn er genomen om dit in de toekomst te voorkomen, mede gelet op de vakantieperiode welke aanbreekt?", vraagt Girjasing.

De politicus wenst van de president te vernemen of er maatregelen getroffen zijn tegen de verantwoordelijken. Het is ook bekend dat er professionele begeleiding plaatsvindt van de leerkrachten, leerlingen en ouders. Zal deze begeleiding enige tijd door blijven gaan? "Gelet op de ernst van deze zaak vraag ik u spoedig antwoord op bovengestelde vragen te willen geven", schrijft Girjasing aan het staatshoofd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May