Weer veel ontevredenheid over inschrijving op scholen
13 Aug 2013, 21:00
foto


Het regent van klachten over de inschrijvingen van kinderen op muloscholen. Het is veel ouders niet gelukt om hun kind in te schrijven op de school naar keuze, terwijl ze voor dag en dauw al ter plekke bivakkeerden. Bij zijn aantreden zei president Desi Bouterse dat deze taferelen zich niet meer mogen voordoen. Ook hij erkent dat dit probleem nog niet naar wens is opgelost.


"Mijn zoon is gisteren geslaagd van de lagere school (Shri Vasudev school te Meerzorg). Wij hebben instructie dat inschrijvingen op de muloschool (Sewrajsingschool) vandaag en morgen zullen plaatsvinden. Vanaf 6 uur 's morgens staan we daar en hebben onze naam op de lijst gezet. Het maximaal aantal leerlingen dat toegelaten zou worden, was zeventig. Ons kind is binnen de eerste zeventig. We horen later dat onze zoon toch niet in aanmerking komt voor inschrijving, omdat de school vol is. Wij vragen ons af hoe dat kan als je zeventig leerlingen doorlaat?", zegt een ouder aan Starnieuws.

Eerder ingeschreven
Bij navraag blijkt dat bepaalde mensen de namen van hun kinderen eerder doorgegeven hadden. Er waren al plaatsen voor hen gereserveerd. Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling zou deze instructie doorgegeven hebben aan de school. "Ik zei dat ik al een kind op deze school had en toch niet op de hoogte ben gesteld van een dergelijk besluit. Wij ouders krijgen dus geen gelijke kansen. In vind het een vorm van nepotisme".

De ouders gaan daarna naar de Openbare Muloschool te Meerzorg. Die blijkt ook vol te zijn. "En daar krijgen we ook te horen dat het mogelijk was om plaatsen van tevoren te reserveren", vertelt de ouder, die het niet hierbij heeft gelaten. "Ik heb hierover gelijk gebeld met het Bureau Lager Onderwijs. Mij is meegedeeld dat deze instructie niet aan de scholen in Commewijne gegeven is. "Wij wonen op loopafstand van beide scholen. Wij waren op tijd daar. Wij hebben al een kind op één van de scholen. En toch kunnen we ons kind niet ingeschreven krijgen", klaagt de ouder.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May