Zes categorieën doen mee aan jeugdkampioenschappen
13 Aug 2013, 13:00
foto
Calvin Tjong Tjin Joe, jeugdkampioen komt uit in u-16.


De Surinaamse Schaakbond start vandaag met de nationale jeugdschaakkampioenschappen. Dit toernooi is een goed meetmoment voor jeugdige schakers die elkaar in hun eigen leeftijdsklasse zullen treffen. Van het jaar wordt er een nieuwe leeftijdscategorie geïntroduceerd, namelijk de u-8 klasse.

De voorzitter van de Surinaamse Schaakbond Frank Lo Kim Lin zegt dat schaken in opmars is en dat wederom is bewezen bij de grote participatie van de pupillen aan de schaakexamens afgelopen zaterdag. "Bij de afgelopen toernooien hebben we meer dan 100 jeugdige schakers op de been kunnen brengen, waardoor we zelf op zoek moesten gaan naar een grotere speelzaal" zegt hij verder.

Zes leeftijdscategorieën
Het toernooi is verdeeld in 6 leeftijdscategorieën, de u-8, u-10, u-12, u-14, u-16 en u-20 klasse. Vanmiddag om 6 uur zal in het SOC-gebouw een aanvang worden gemaakt met de u-14 en u-16 klasse. De u-12, u-10 en u-8 klasse zal in het weekend worden afgewerkt, omdat de spelers jonger zijn en deze week nog schoolzaken hebben om af te ronden.

De u-20 klasse zal op woensdag 21 augustus van start gaan. Lo Kim Lin zegt dat deze klasse bewust is gescheiden met de andere klassen, zodat de wat jongere spelers ook in deze klasse kunnen meedoen wat zorgt voor meer concurrentie en competitie. De kampioen van deze klasse is de eerste jeugdspeler die in aanmerking komt Suriname internationaal te vertegenwoordigen. De huidige jeugdkampioen is Calvin Tjong Tjin Joe.

Vishay Hardwarsing
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May