Pinas: Verscherpte actie penitentiaire ambtenaren nodeloos
13 Aug 2013, 04:00
foto
Onderdirecteur Delinquentenzorg Paulus Pinas


Onderdirecteur Delinquentenzorg Paulus Pinas van het ministerie van Justitie en Politie, noemt de aangekondigde verscherpte actie van de bond van penitentiaire ambtenaren "onbegrijpelijk en nodeloos". Ik ben erg verbaasd, omdat we op 31 juli de afspraak hebben gemaakt om op 19 augustus te praten over de herstructurering van het korps met daarin het vraagstuk rond een korpschef, het mutatiebeleid en over de uitbetaling van overuren".

De algemene ledenvergadering van de bond heeft besloten woensdag bij de 'Mama bon' tegenover Justitie en Politie te gaan protesteren om zo de aandacht te vragen van minister Edward Belfort. Pinas doet een beroep op de penitentiaire ambtenaren om af te zien van dit voornemen en het ingeslagen pad van dialoog te blijven volgen. “Wij hebben ze ontvangen en een prioriteitenlijst gemaakt met drie punten die ook bij de rechter in behandeling zijn. De bond wilde ook over andere zaken praten die niet voor dat gesprek bedoeld waren”, zegt Pinas aan Starnieuws.

Verkeerde informatie
Over de drie punten waarover de bond actie voert, zegt Pinas dat op de bewuste vergadering met het bestuur duidelijke taal is gesproken. "Wij hebben de bond aangehoord. Daarna hebben wij ten aanzien van het mutatiebeleid de bond gevraagd de zienswijze en knelpunten op papier te zetten en daar omheen het vervolggesprek te voeren. Voor wat betreft de uitbetaling van overuren, hebben wij de bond meegedeeld dat het een comptabele kwestie is die hoe dan ook wordt opgelost. Intussen heb ik het nagetrokken en worden de overurengelden het eind van deze maand uitbetaald”, zegt Pinas. Over het heikele punt, 'herstructurering van de dienst met daarin ook de eis van een eigen korpschef', is lang stilgestaan.

Pinas zegt dat het ministerie deze kwestie serieus aanpakt. “Er is een consultant in de arm genomen die onderzoek doet naar het instellen van een korpschef. De consultant heeft iedereen die hier iets mee te maken heeft, geconsulteerd. Op 19 augustus zou op basis van dit plan ook hierover worden gesproken”, deelt Pinas mee. “Ik begrijp totaal niet dat de bond na de vergadering van toen en voor de geplande vergadering van 19 augustus een eigen bijeenkomt houdt met dit resultaat als gevolg. Ik begin haast te denken dat de bond een andere agenda heeft en bewust de gemeenschap verkeerde informatie geeft”, zegt de onderdirecteur Delinquentenzorg.

Wilfred Leeuwin
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May