Brandstofsituatie vanaf maandag genormaliseerd
11 Aug 2013, 06:00
foto


Vanaf vanmiddag zullen benzinepompen van de SOL en Suritex voorzien worden van brandstof die zondag is aangekomen. Maandag komt er nog een lading binnen. Mark Goede, directeur van SOL en zijn collega van Suritex, Aubrey Nai Chung Tong, verwachten dat de situatie maandag volledig genormaliseerd zal zijn.

Goede zegt aan Starnieuws dat de oliemaatschappijen genoodzaakt waren te rantsoeneren en zoveel mogelijk pompen te voorzien van brandstof. Dat enkele benzinestations leeggelopen waren vrijdag kwam volgens Goede voornamelijk door het drukke verkeer. Er is minder geleverd dan wat er was gevraagd. De Petro Caribe lading is niet aangekomen volgens planning.

Nai Chung Tong merkt op dat om de samenleving niet te duperen, zoveel mogelijk is samengewerkt. Suritex heeft brandstof beschikbaar gesteld aan SOL, waardoor er geen panieksituatie ontstond. "Nu de boot van SOL binnen is, krijgen wij ook brandstof van die maatschappij. Maandag is onze lading binnen en de boot die in Venezuela is, wordt ook geladen. Na maandag is de situatie volkomen genormaliseerd", zegt de directeur van Suritex.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May