Nieuwbouw St. Gerardusschool te Albina onzeker
09 Aug 2013, 00:00
foto
Verhitte moeders met borden met leuzen waarmee ze hun misnoegen uiten over het handelen van dc Theodorus Sondrejoe van Marowijne.


Het is niet meer zo zeker of er een nieuwe St. Gerardusschool komt te Albina. Het terrein dat namelijk hiervoor gereserveerd was, is volgens dorpelingen aan een particulier toegewezen. De overkoepelende oudercommissie is donderdagmorgen begonnen met een protestactie. Met deze actie tracht zij te bereiken dat de bouwwerkzaamheden op het terrein, worden stopgezet.

Ruim 20 verhitte ouders trokken met borden, waarop leuzen stonden als: "Wie heeft voorkeur, onderwijs of familiebelang?", "DC hoe verder met de RK-school", "DC kiest u voor Onderwijs" en "DC bent u burgervader of minister RGB", naar het terrein om hun misnoegen te uiten. Volgens Nathalie van Genderen zullen de acties worden voortgezet, totdat districtscommissaris Sondrejoe de toewijzing aan een familielid, terugdraait.

De actievoerders weten zich gesteund door de 146 perceeleigenaren van Anjoemarakreek, van wie de dc tien percelen heeft geoccupeerd voor de bouw van een lagere school. Volgens Claudy Doornkamp staat de subafdeling van de Nationale Democratische Partij ook achter het protest.

Vorig jaar november was de zelfde particulier al in rap tempo bezig beheersdaden uit te voeren zonder degelijke documenten van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). Het terrein werd flink opgehoogd en voorzien van een omheining van zinkplaten. Toen Starnieuws ruchtbaarheid gaf aan deze kwestie, werden de werkzaamheden gestaakt.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May