Chang ongeslagen u-12 kampioen Caribbean Chess Carnival
08 Aug 2013, 20:00
foto


Pierre Chang is ongeslagen kampioen geworden in de u-12 klasse van de Caribbean Chess Carnival 2013. Dit toernooi wordt jaarlijks gehouden op Trinidad.

18 jeugdige schakers hebben Suriname tijdens het evenement dit jaar vertegenwoordigd. Naast de u-10, u-12, u-14 en u-20 klasse is er ook een Open Rapid toernooi gehouden, waaraan Dewish Salik, Immanuel Kromosoeto en Vickey Ramdat Tewarie hebben meegedaan.

In de u-12 klasse is Chang met 6 punten uit 7 gespeelde wedstrijden boven zijn naaste concurrent Carlos Castro Bello uit Cuba geëindigd. De beste Surinaamse prestatie in de u-10 klasse is geleverd door Alessandro Bronne en Catherine Kaslan die met 3,5 punten op respectievelijk de achtste en negende plaats zijn geëindigd.

In de u-14 klasse heeft Anviti Adhin een bijzondere prestatie neergezet. Zij eindigde in deze klasse op de 3e plaats achter de sterke Barbadiaan Yu Tien Poon (1e plaats) en de Trinidadiaan Joshua Johnson (2e plaats). In de u-20 klasse wist Kromosoeto samen met Vishnu Singh (Trinidad) en Allon Richards (Barbados) op een gedeelde derde plaats te eindigen. De delegatie keert vandaag direct na de prijsuitreiking terug naar Suriname.

Vishay Hardwarsing
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May