Dc Bink: Lessen leren uit drama schoolreisje
04 Aug 2013, 00:00
foto
De lijkwagen vervoert het lichaam van Florencio Arga naar de begraafplaats Lust en Rust.


De ouders van de verdronken kinderen Florencio en Veroushka hopen dat iedereen lessen leert uit het drama dat hen is overkomen. "De ouders zeggen dat wat er ook gebeurt, wiens schuld het ook zou zijn, zij krijgen hun kinderen nooit meer terug. Ze laten alles over aan de Schepper. Hoe erg het gebeurde ook is, wij zijn blij dat de lichamen geborgen zijn", zegt districtscommissaris Ingrid Karta-Bink die dag en nacht de nabestaanden heeft bijgestaan. Zij was zaterdag weer bij Leguana Park waar de politie bezig was met de zoekactie.

De familie heeft ook toestemming gegeven dat de leerkrachten afscheid konden nemen van het ontzielde lichaam van Florencio, die zaterdagmiddag is begraven. De leerkrachten hebben hun tranen de vrije loop gegeven. "Dit is niet wat we gewild hadden. Wij wilden de kinderen juist een leuke dag bezorgen, nadat ze een jaar lang hard gewerkt hadden. Wij vinden dit verschrikkelijk", snikte schoolleider Joan Duim het uit bij het afscheid nemen van Florencio.

De dc vindt dat de kinderen, de directe familieleden en de leerkrachten, begeleid moeten worden. "Dit drama heeft voor veel traumatische ervaringen gezorgd. Ik ben er ook kapot van en heb ook behoefte aan wat begeleiding nu het ergste achter de rug is. Ik moest mij ook steeds kranig houden, want ik moest de familie bijstaan", zegt Bink. Zij vindt dat verder gekeken moet worden en het beste is om inderdaad niet met schuldvragen te komen. "We moeten verder maar we moeten wel de lessen uit leren, want dit mag nooit meer gebeuren. Er is een te hoge prijs betaald", verzucht de districtscommissaris.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May