Dc Bink: School moet rechtszaak beginnen tegen recreatieoord
03 Aug 2013, 01:00
foto
Familieleden bidden voordat de duikers het water ingaan.


Districtscommissaris (dc) Ingrid Karta-Bink van Commewijne is samen met ouders, familie, vrienden, mensen van OS Lust en Rust sinds het dramatische nieuws op Leguana Park, waar twee scholieren zijn verdronken. Zij hoopt dat de school een rechtszaak aanhangig maakt tegen het recreatieoord. De dc merkt tegenover Starnieuws op dat de eigenaar van het oord 'dood door schuld' kan worden verweten.

De leerkrachten hadden van te voren afspraken gemaakt. Hen is voorgehouden dat alles in orde was. "Toen de leerkrachten ter plekke aankwamen waren ze teleurgesteld. De weg naar het oord, iets voorbij Domburg, is slecht. De locatie voldeed niet aan de verwachtingen van de school, zegt de dc die uitgebreid met de leerkrachten heeft gesproken.

Bink zegt dat haar collega Jerry Miranda het oord terstond heeft gesloten. Hij heeft duidelijk gesteld dat Leguana Park niet voldoet aan de veiligheidseisen. De leerkrachten hebben te horen gekregen dat ze op eigen risico het water ingaan. Bink vindt dat dit niet kan. Het oord moet zorgen voor de veiligheid, want de eigenaar wist dat het om schoolkinderen gaat.

Intussen is het lichaam van Florencio Arga vrijdagavond geborgen. Het ontzielde lichaam van Veroushka Wirokromo, dat wel gelokaliseerd was, is weer kwijtgeraakt. "Wij hopen en bidden dat zij snel wordt gevonden, want het gebied heeft veel pirengs. Het ontzielde lichaam vertoont beten van pirengs", zegt Bink, die net als velen enorm aangeslagen is door het drama. "We zijn allemaal ten einde raad en hopen dat het lichaam zo snel mogelijk wordt geborgen", verzucht de dc vanuit Leguana Park.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May