Ruim 75 losse arbeiders Suralco dreigen brodeloos te worden
03 Aug 2013, 08:30
foto


Meer dan 75 werknemers in losse dienst bij Suralco dreigen brodeloos te worden. De ondernemer voor wie zij jarenlang werken, heeft niet ingeschreven voor een nieuw contract. Suralco heeft nieuwe inschrijvingen gehouden om efficiënt te kunnen draaien. Diverse contractors werken voor de bauxietmaatschappij, die door de nieuwe inschrijvingen ordening wil brengen.

Vakbondsleider Murwin Leeflang, voorzitter van de Algemene Werknemers Organisatie, zegt aan Starnieuws dat nog een weekje tegen de situatie wordt aangekeken. Er zijn mensen die langer dan tien jaar hun diensten verlenen aan het bedrijf. Zij hebben recht op vakantiegeld en andere voorzieningen. De mensen hebben nu geen baan en hebben ook leningen om af te lossen.

"De ondernemer weigert om een ontslagaanvraag in te dienen voor hen, waardoor zij hun voorzieningen niet verliezen. Er zijn andere bedrijven die hen willen overnemen, want het gaat om technici die veel ervaring hebben. Wij hebben de werknemers gezegd om geen ontslag aan te vragen, want dan krijgen zij geen vergoeding", zegt Leeflang. Indien de ondernemer geen stappen onderneemt, zal de vakbeweging in actie komen. "Wij moeten voorkomen dat mensen nodeloos brodeloos worden en de dupe worden van grillen van de werkgever", zegt Leeflang.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May