Greenheart Group kiest voor samenwerking Medische Zending
03 Aug 2013, 04:30
foto


Het bestaande gebouw van de Medische Zending in Apoera wordt gerenoveerd. Er komt een nieuw beddenhuis en een groepsruimte. Ook worden drie artsenwoningen opgezet. Greenheart Group, de Medische Zending en het Streekziekenhuis Nickerie gaan samenwerking om de medische voorzieningen in Apoera te verbeteren.

Het geplande medisch centrum in Apoera dat samen met het Streekziekenhuis zou worden opgezet, komt er niet meer. Districtscommissaris Armand Jurel van Kabalebo en directeur Antoine Elias van het Streekziekenhuis Nickerie zijn tot de conclusie gekomen, dat de Medische Zending de enige gezondheidsinstelling is die in dat gebied mag werken.

Besloten is dat het Streekziekenhuis Nickerie een andere rol gaat vervullen, omdat de regio valt onder het zorggebied van de Medische Zending. “De medische ondersteuning komt echter niet weg te vallen,” zegt Elias. “Het beste is om te zorgen voor een verbetering van de Medische Zending. Het is hun gebied en we hadden al een overeenkomst met hen. We werken onder de supervisie van de Medische Zending. Hij zegt dat het Streekziekenhuis specialistische medische diensten heeft aangeboden aan de Medische Zending en een basisarts.

Greenheart Group wilde medische voorzieningen voor haar personeel veiligstellen door de bouw van een medisch centrum in Apoera. Elias heeft het bedrijf geadviseerd door te gaan met de Medische Zending in plaats van kapitaal te verliezen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May