Iamgold houdt informatiebeurs voor leerlingen Brokopondo
02 Aug 2013, 06:00
foto


Iamgold/Rosebel Gold Mines houdt vandaag een beroepen- en studiebeurs voor scholen uit Brokopondo. Voor de leerlingen van de uitgenodigde scholen wordt het een verplichte schooldag, maar dan wel op een ontspannen manier. Project coördinator Yoanne Najoe zegt aan Starnieuws dat het hier gaat om een sociale en educatieve activiteit vanuit de afdeling community relations. Het doel is de leerlingen bekend te maken met veel meer alternatieve beroepen waarvoor zij een bewuste keuze kunnen maken.

Iamgold heeft in de beurs opgenomen dat de leerlingen direct in contact komen met personen in de verschillende beroepsgroepen. Van ruim vijftien beroepen zijn personen uitgenodigd om een stand te beheren, de leerlingen te vertellen over hun beroep en een presentatie te geven. De maatschappij die alle kosten van het project op zich heeft genomen, wil vaker dit soort ontwikkelingsprojecten houden voor jongeren in het district.

Informatie belangrijk
Najoe zegt dat gebleken is dat leerlingen te vaak en makkelijk een keuze maken uit traditionele beroepen, of misschien zelfs geen keuze weten te maken, omdat zij niet precies weten of onbekend zijn met het beroepenveld. “Wanneer de leerlingen meer informatie hebben, betekent dat ook dat zij meer keuzes hebben om een baan te vinden, maar dat zij zich ook bewust daarin gaan verdiepen. Wij van Iamgold willen speciale gevallen, zoals een best geslaagde wel begeleiden in dat proces”, zegt de project coördinator.

Najoe hoopt dat de leerlingen van de voj-scholen enthousiast aan de beurs zullen participeren. Gerekend wordt dat iets meer dan 400 leerlingen de beurs zullen bezoeken. De beurs 'Koti i Pasi', moet de leerlingen helpen om hun koers te bepalen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May