Campagne preventie van huiselijk geweld (Aangeboden)
02 Aug 2013, 12:00
foto


In de maand augustus zal het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten in Suriname een 'enditnow' (geweldspreventie) campagne uitvoeren gericht op de preventie van huiselijk geweld.

"Wij, leden van de Zevende-dags Adventisten Kerk, spreken vrijuit en sluiten ons aan bij anderen om een einde te brengen aan het geweld tegen vrouwen en meisjes. Wereldwijde statistieken duiden aan dat in alle gemeenschappen vrouwen en meisjes frequenter het slachtoffer zijn van geweld. Handelingen of bedreigingen resulteren veel eerder in fysiek, seksueel of psychologische schade of lijden, welke in tegenstrijd zijn met de Bijbelse ethiek en christelijke moraal. Zulke handelingen omvatten, maar zijn niet gelimiteerd aan, geweld binnen het gezin, verkrachting, verminking van vrouwelijke genitaliën, eerwraak en bruidsschat moorden. Manipulatie, verloochening van de persoonlijke vrijheid en onderdrukking zijn ook handelingen van misbruik en geweld. Tegen zulke gedragingen zegt de Zevende-dags Adventisten Kerk “Stop het nu!”

Zevende-dags Adventisten erkennen dat het geschapen zijn naar God’s beeld, waardigheid en waarde verleend aan elke individu. De bepaling van die waarde komt tot uiting in de offerdood van Jezus Christus om hierdoor in het eeuwig leven voor een ieder te kunnen voorzien. De liefde en barmhartigheid welke het aardse leven van Christus karakteriseerden, vormen een voorbeeld voor al zijn volgelingen ten aanzien van hoe hun relatie met anderen moet zijn. Christelijk gedrag laat geen ruimte voor geweld jegens gezinsleden of andere personen die buiten de gezinskring vallen.

De Bijbel adviseert Christenen om het lichaam als de tempel van God te beschouwen. Het opzettelijk berokkenen van schade aan een andere persoon schendt datgene wat God eert en is daarom zondig gedrag. Zevende-dags Adventisten hebben zichzelf toegewijd om leiders te zijn in het doorbreken van de cyclus van geweld welke gepleegd wordt tegen vrouwen en meisjes. Wij zullen door middel van onderrichten, preken, Bijbelstudies en verdedigingsprogramma’s vrijuit spreken met slachtoffers en doordouwers om ze te leren hoe ze zich moeten verweren.

De Zevende-dags Adventisten Kerk zoekt en verwelkomt partnerschap en samenwerking met anderen in het aanpakken van deze wereldomvattende issue. De gezamenlijke stem van velen kan tienduizenden vrouwen en meisjes redden van de schade en het lijden welke het resultaat zijn van misbruik en geweld."

Deze verklaring wordt ondersteund door de volgende Bijbelse verwijzingen: Joh. 3:16; Gen. 1:26; Jes. 61:1-3; Efe. 5: 2-3; 1 Joh. 3:10, 15-18, 4:11; 3 Joh. 1:2; 1 Kor. 3:16-17, 6:19; Rom. 12:1-2.
Nathalie Hofwijks-Powel
Health and Temperance, Women Ministries and Communication Director
Suriname Mission of Seventh-day Adventists
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May