Misiekaba hekelt sekshotels en bedrijven in woonwijken
31 Jul 2013, 01:00
foto
Assembleelid André Misiekaba


Parlementariër André Misiekaba (Mega Combinatie/NDP), heeft zich dinsdag in De Nationale Assemblee fel uitgelaten tegen het ongecontroleerd en ongeordend verrijzen van nog meer sekshotels, restaurants en bedrijven in woonwijken. De parlementariërs die ondersteuning kreeg van zijn collega’s Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) en Carl Breeveld (DOE), zegt dat dit gedoogbeleid niet strookt met de ordening waar de regering prat op gaat.

Misiekaba meent dat dit vraagstuk een academische discussie aan het worden is in de politiek totdat de politici persoonlijk de lasten van de burger ervaren wanneer zo een bouwsel bij hen in de straat wordt neergezet. De parlementariër besprak dit naar aanleiding van ingekomen brieven uit de gemeenschap naar het parlement. Daarin wordt beklag gedaan over een enorm bouwsel in de woonwijk Mon Plaisir dat een nieuw restaurant moet worden. In de woonwijk Munderbuiten komt een sekshotel, terwijl in Goede Verwachting dagelijks een houtbedrijf houtafval aan het verbranden is.

Begrijpt behoefte niet
Wijdenbosch zegt over de sekshotels dat het een ongehoorde situatie is. Welke behoefte is er daarvoor om in een woonwijk zoiets op te zetten? Het wordt bijna onmogelijk om je kinderen op een fatsoenlijke manier op te voeden”, zegt de parlementariër. Volgens haar wordt deze kwestie onhoudbaar voor de buurtbewoners. Breeveld kan zich terugvinden in de opmerkingen van zijn collega’s. Hij stelt voor dat er een nationale commissie komt die zich gaat buigen over het ordenen van met name Paramaribo.

Misiekaba voert aan dat de bouwsels verrijzen met toestemming van het ministerie van Openbare Werken (OW). “Maar dat gebeurt nog voordat het ministerie van Handel en Industrie daartoe toestemming heeft gegeven. Zo geeft OW vergunning aan een minderjarige om een bedrijf te zetten. Dit is ondoenlijk. Er gebeurt iets vreemds met de vergunningen”, concludeert Misiekaba. Volgens hem wordt het woongenot van de wijken verstoord. Er wordt geen rekening gehouden met esthetische verhoudingen. Hij zegt dat deze kwestie niet voor het eerst in het parlement is besproken en hoopt dat dit de laatste keer is. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zegt dat zij intussen een afspraak aan het maken is met de districtscommissarissen om over de ordening te praten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May