Openbaar Ministerie: 'Baby uit frustratie dood mishandeld'
30 Jul 2013, 11:00
foto


Officier van justitie, Roy Elgin, stelt dat de verdachte Wandena S. (19) willens en wetens en uit frustratie haar twee maanden oude baby dood heeft mishandeld. Dit gebeurde op 11 oktober vorig jaar te Santo Boma. Het verzoek door raadsman Kries Bhoendie om zijn cliënt voorlopig in vrijheid te stellen, werd door rechter Maytrie Kuldipsingh afgewezen op de rechtszitting maandag.

Elgin merkte op dat de moeder haar frustratie op het kind botvierde, wanneer ze alleen was. Ook deelde hij mee dat de verdachte slechte kinderjaren heeft gekend en op haar vijftiende al getrouwd was. Ze kon de stress niet aan. Volgens het psychiatrische rapport heeft Wandena S. het kindje met opzet geslagen, waardoor de dood is ingetreden.

De verdachte blijft erbij dat zij haar baby niet heeft vermoord. Wandena S. verklaarde op de rechtszitting van 20 mei dat zij niet gemerkt had dat de baby bloeduitstortingen en zwellingen aan haar lichaam had. Het pathologische rapport heeft uitgewezen dat de zuigeling zwellingen aan het linkeroog en op het voorhoofd had. Ze had ook rode en blauwe plekken en afdrukken van nagels op het lichaam. Ook werden er kneuzingen achter het hoofd en in de buikstreek geconstateerd. Volgens het medische rapport is het kind flink mishandeld. Bij de politie had de verdachte bekend dat zij het kindje geslagen had, omdat zij boos werd op haar. De baby huilde en zij had haar daarom geslagen.
Op 19 augustus zal deze zaak voortgezet worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May