Sporters IGS nog steeds niet uitbetaald
30 Jul 2013, 07:00
foto


De sporters die zich voorbereiden op de Inter Guyanese Spelen (IGS) zijn nog steeds niet uitbetaald. De kinderen, van wie enkelen uit het district komen, zijn reeds drie tot vier maanden in training, zonder geld te ontvangen. Bij de vorige edities van deze spelen, was het gebruikelijk dat de sporters na een paar trainingen - in ieder geval elke maand - uitbetaald werden. Minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken hiermee geconfronteerd, zegt aan Starnieuws dat dit probleem zijn aandacht heeft.

Hoewel de vergoeding niet toereikend is, kijken de sporters er reikhalzend naar uit om voor vertrek naar Guyana, de nodige spullen aan te schaffen. Volgens Adna is er autorisatie aangevraagd en heeft de raad van ministers deze goedgekeurd. Hij belooft er achter aan te zitten, zodat de sporters over hun vergoeding kunnen beschikken. "Ik zal vragen om de betalingen versneld te doen", zegt Adna. Verder belooft de bewindsman dat het ministerie ook de paspoorten in orde zal maken. Volgens hem zullen de sporters ook extra handgeld meekrijgen.

Intussen blijkt dat een tak van sport is uitgevallen. Starnieuws verneemt dat het om meisjesvoetbal gaat. Guyana heeft laten weten geen meisjes voetbalteam op de been te kunnen brengen. De spelen zullen met een dag ingekort worden en vinden nu van 8-11 augustus plaats in Guyana.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May