Vluchtauto rijdt politieambtenaar omver
28 Jul 2013, 14:10
foto


Een autobusje heeft vanochtend vroeg een politieambtenaar omver gereden. De politieambtenaar heeft iets na middernacht samen met de buurtwacht Maretraite opgetreden tegen autobestuurders die zich schuldig maakten aan overluid muziek en illegale straatraces. De actie vond plaats aan de Wilhelminastraat.

Op gegeven moment kwam er een autobusje met luide muziek aanrijden. De politieambtenaar sommeerde de bestuurder om aan de kant van de weg te parkeren. Op het moment dat de agent naar het busje toeliep, trok de autobestuurder met een vaart op. De agent is daarbij omver gereden en moest medisch worden behandeld in het ziekenhuis.

De buurtwacht had de achtervolging ingezet en riep daarbij de hulp in van de Centrale Meldkamer. Verschillende surveillance-eenheden pakten het alarm op en is het de politie gelukt het busje met vuurwapengeweld tot stilstand te brengen aan de Fred Derbystraat. In de auto zaten behalve de bestuurder R.M (22) ook de twee 19-jarigen R.P. en D.D. Mede inzittende R.P. is in zijn rug geraakt door een politiekogel en is voor medische behandeling opgenomen in het ziekenhuis.

De bestuurder R.M was dronken. Hij had een hogere alcoholwaarde in zijn lichaam dan wettelijk is toegestaan. De drie mannen zijn verdachten en zijn aangehouden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May