Duitse vrouwen pakken Europese voetbaltitel
28 Jul 2013, 13:30
Silvia Neid leidde de Duitse vrouwen naar de Europese voetbaltitel.

De Duitse vrouwen hebben beslag gelegd op de felbegeerde Europese voetbaltitel. Noorwegen werd in de finale verslagen. Na een doelpuntloze ruststand, won Duitsland de ontmoeting met 1-0.

Noorwegen begon goed aan de wedstrijd en zette de Duitse defensie zodanig onder druk dat deze geruime tijd met de rug tegen de muur voetbalde. Het Duitse doel werd vrijwel constant onder vuur genomen. In de 29ste minuut kreeg Noorwegen een penalty, toen de arbiter na een fopduik naar de witte stip wees. De Duitse doelvrouwe Nadine Angerer wist haar doel schoon te houden, waardoor de stand tot aan de rust in evenwicht bleef.

Binnen vijf minuten na de rust scoorde Anja Mittag, na goed voorbereidend werk van Okoyino da Mbabi: 1-0. Ook in deze speelperiode kreeg Noorwegen een penalty toegewezen. Andermaal slaagde Nadine Angerer erin de bal uit het doel te houden en ontpopte zich zo tot de heldin van de wedstrijd. Hierna zochten beide partijen fel de aanval, maar geen van hen slaagden erin tot scoren te komen. Duitsland wint de ontmoeting dus en legt beslag op de Europese titel.