NPS en Volksrepubliek China zetten hechte band voort
28 Jul 2013, 08:00
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland en de Chinese ambassadeur Yang Zigang bezegelen de voortzetting van de vriendschapsband.


Ambassadeur Yang Zigang van de Volksrepubliek China heeft tijdens een beleefdheidsbezoek aan NPS-voorzitter Gregory Rusland te kennen gegeven veel waardering te hebben voor de politieke partij. Hij merkte op dat de NPS een rijke historie heeft in de ondersteuning van de samenwerking met China.

Rusland zegt aan Starnieuws dat de ambassadeur zijn erkentelijkheid heeft betuigd voor het feit dat de NPS op alle niveaus en soms onder moeilijke omstandigheden steeds de 'One China Policy-gedachte' heeft gehanteerd. Rusland benadrukt dat de One China Policy-gedachte van de partij recht overeind staat. De NPS blijft uitkijken naar een goede samenwerking die moet leiden tot wederzijds voordeel tussen Suriname en de Volks Republiek China.

De NPS-voorzitter dankte de ambassadeur voor de ondersteuning die gegeven is aan Suriname, vooral in tijden waar de NPS met haar partners de leiding van het land had. De ambassadeur verzekerde Rusland dat de Volksrepubliek China bereid blijft om de ontwikkeling van de regio, waaronder Suriname te ondersteunen. Recentelijk heeft China ruim 3 miljard US dollars vrijgemaakt voor het Caribisch Gebied.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May