Eerste editie Telesur-loop Marowijne boven verwachting
28 Jul 2013, 02:00
foto
Minister Falisie Pinas is ook van de partij bij de Telesur Wandel- en Trimloop in Moengo. (Foto: Isaak Poetisi)


Meer dan 3000 enthousiaste deelnemers zijn zaterdag verschenen aan de start van de eerste editie van de Telesur Wandel- en Trimloop in Marowijne. De start en finish langs een route van 5 kilometer door de straten van Moengo vonden plaats in het Ronnie Brunswijkstadion. Onder de deelnemers bevond zich ook minister Falisie Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme.

Directeur Dirk Currie van Telesur gaf het startsein voor dit evenement. De warming up werd verzorgd door de dansvereniging 'Sasja' uit Moengo. In zijn welkomstwoord wees de directeur de bevolking van Marowijne op het belang van het bewegen. "In een gezond lichaam huist een gezonde geest", is het devies dat hij meegeeft aan de deelnemers. Hij wijst er op dat het daarom van belang is dat iedereen beweegt om zodoende in goede lichamelijke conditie te verkeren en verbeterde prestaties neer te zetten.

Rol ouders
Currie vindt dat de grote opkomst van de jeugd heeft bijgedragen aan het succes. Hij roept echter de ouders op om mee te doen, want zij zijn het voorbeeld voor de jongeren. De Telesur-topman stelt dat voor de ouders een belangrijke rol is weggelegd als gekeken wordt naar het milieu. "Ouders hebben de taak om de jongeren te leren het milieu schoon te houden", meent Currie. Om de integrale benadering kiest Telesur voor een activiteit, waaraan iedereen kan meedoen en er niet echt geoefend hoeft te worden.

De jongeren maakten gretig gebruik van de verschillende spelletjes in de speciaal ingerichte 'gaming room' waar zij leuke prijzen konden winnen.
Stafmedewerker Frans Eersteling zegt enorm ingenomen te zijn met de grote deelname. "Marowijne was klaar voor de Telesur Wandel- en trimloop", concludeert Eersteling. Hij geeft aan dat de bevolking van Marowijne bij deze gelegenheid geattendeerd zal worden op de voordelen van een snelle internetverbinding via de mobiele telefoon. Onlangs is een 3 G-station in Moengo in gebruik genomen. Het massa evenement is afgesloten met de traditionele 'Yellow and Blue after Party', waarbij veel muziekgroepen een bijdrage hebben geleverd.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May