Carl Breeveld ondersteunt protest bewoners wijken
28 Jul 2013, 01:00
foto
Bewoners achter de Hermitage Mall vragen aan De Nationale Assemblee waar de wetgeving blijft.


Assembleelid Carl Breeveld (DOE-fractie) heeft zich zaterdag georiënteerd in de drie straten achter de Hermitage Mall. Burgers protesteren volgens hem terecht tegen de komst van een bar/dancing in deze omgeving. "Het is afkeurenswaardig als de overheid een vergunning hiervoor geeft en ik zal opnieuw in De Nationale Assemblee mijn stem laten horen hierover. Op enkele van de protestborden wordt een beroep gedaan op DNA. Als volksvertegenwoordiger kan ik niet anders dan mijn stem te laten horen. Ook de tekst 'ondernemerschap en wonen in balans', sprak mij aan, omdat de overheid de taak heeft om dit in onze samenleving te realiseren", stelt Breeveld.

Breeveld werd vrijdag benaderd door bewoners van een andere buurt, de omgeving van het Christelijk Pedagogisch Instituut, de Nassy Brouwerschool en een peuterschool. Zij tekenen protest aan tegen een groot goudopkoop en -verwerkingsbedrijf dat binnenkort de deuren zal openen. "Het is internationaal bekend dat kwikdampen schade veroorzaken. Langdurig onder invloed daarvan verkeren, vernietigt het welzijn van mensen. Rekening houdend met al die jonge Surinamers in deze omgeving, rijst de vraag of hier niet moedwillig gehandeld wordt door overheidsinstanties die vergunningen verlenen. Ook tegen deze onbeschermde commerciële activiteit protesteer ik krachtig en ondersteun de buurt in haar protest!".

Het wordt tijd dat de overheid nu eens eindelijk serieus met deze klachten van burgers omgaat en niet steeds de dooddoener 'er zijn geen bestemmingsplannen' gebruikt, vindt Breeveld. "Ik roep dan ook alle verantwoordelijke instanties op om gericht te werken aan oplossingen. Dit kan zo niet verder!"
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May