82-jarige vrouw levend verbrand in haar woning
27 Jul 2013, 03:47
foto


De 82-jarige Agnes Galgren-Karwafodi is vanochtend levend verbrand in haar woning in Alfonsdorp in het district Marowijne. Zij woonde alleen en op het moment van het uitbreken van de brand, was ze in diepe slaap. De weduwe Agnes Galgren was de moeder van dorpskapitein Harold Galgren.

Volgens Alwin Pinas, brandweercommandant van Albina, is een olielamp vermoedelijk de oorzaak van de brand. Hij vertelt aan Starnieuws dat de brand om 00:30 uur gemeld is door de brandweervrijwilliger Ruben Toemere, die de brandweerkazerne binnenstormde. Hij is ook bewoner van Alfonsdorp. De brandweer die terstond uitrukte, trof bij aankomst de woning in lichterlaaie aan. Het dak was al ingestort. In de ruïne werden de verkoolde resten van de vrouw aangetroffen.

Kon niets meer doen
De woning was wel aangesloten op het elektriciteitsnet. Echter lag het dorp, dat het nog steeds moet doen met een lichtaggregaat, al twee dagen in het donker, door gebrek aan benzine. De woning was deels, tot raamhoogte, van steen en de rest was van hout.

De woning van het slachtoffer bevond zich op ruim 40 meter afstand van die van kapitein Galgren. De kapitein gaf tegenover de brandweercommandant aan dat hij niet lang voor het uitbreken van de brand was gaan slapen. Kort daarna werd hij plotseling wakker, toen hij merkte dat de hele omgeving verlicht was. Hij moest echter met lede ogen toezien hoe het vuur bezit nam van de woning. De kapitein deelde ook mee dat zijn 10-jarige dochter bij haar oma zou overnachten. Echter veranderde de tiener plotseling van gedachte en sliep thuis.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May