Ziekenhuis Nickerie neemt klasse verloskamers in gebruik
27 Jul 2013, 05:00
foto
First lady Ingrid Bouterse-Waldring en de infectie verpleegkundige Joshi Bhagolie nemen de nieuwe ruimten van LMSZN in gebruik.


Wie in Nickerie een eersteklas bevalling wil, kan dat vanaf nu krijgen. Het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) heeft twee klasse verloskamers in gebruik genomen vrijdag. Ook twee nieuwe isolatieruimten zijn toegevoegd in het moderniseringsproces van het ziekenhuis.

De luxueuze verloskamers zijn in gebruik genomen door first lady Ingrid Bouterse-Waldring en de infectie verpleegkundige Joshi Bhagolie. Directeur Antoine Elias legde uit dat er dit jaar nog grote veranderingen zullen plaatsvinden in het ziekenhuis. Er wordt alles aan gedaan om de gezondheidszorg op een hoger niveau te brengen. Hierdoor hoeven mensen die zorg nodig hebben niet naar Paramaribo te gaan.

LMSZN had slechts één verloskamer waar alle vrouwen die moesten bevallen, gebruik van maakten. Ook al hadden ze een eerste klasse verzekering, waren er niet meer faciliteiten. Met de twee klasse kamers is hier verandering in gekomen. Het ziekenhuis beschikte ook over één isoleerkamer die voor mannen én vrouwen werd gebruikt. Nu zijn er twee aparte kamers. De isoleerkamer die vrijkomt, zal ingericht worden als een klasse kamer voor mannelijke patiënten.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May