Werknemers PCS blijven tot maandag thuis
27 Jul 2013, 00:00
foto


De werknemers van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) zullen zich maandag weer op de werkplek aanmelden. Ze zijn sinds gisteren in actie gegaan. De directie is op de hoogte gesteld, maar er is geen reden opgegeven voor de plotselinge actie. Starnieuws verneemt dat de leiding intussen maatregelen heeft getroffen om de patiënten op te vangen.

Moederbondsvoorzitter Errol Snijders heeft de wensen en grieven van het personeel aangehoord. Echter kon hij PCS-algemeen directeur Dayasanker Mathoera niet informeren over de stand van zaken, omdat deze zich had teruggetrokken in zijn kantoor.

De werknemers vinden dat hun leven op het spel staat, ze voelen zich vogelvrij verklaard. Er loopt namelijk een patiënt vrij rond op het complex, die een verpleegkundige heeft gedreigd te vermoorden. De directie heeft nog geen veiligheidsmaatregelen getroffen om het personeel te beschermen tegen onder andere deze patiënt, vindt de bond.

Eerder is er bij een schermutseling tussen twee patiënten een dode gevallen. Er zijn toen maatregelen getroffen tegen de verpleegkundige maar niet tegen de patiënt en is hij ook niet afgezonderd van de rest. Starnieuws verneemt dat PCS-algemeen directeur intussen een brief heeft geschreven naar het bondsbestuur over deze kwestie. Maandag komt het personeel eerst in vergadering bijeen, waarbij de verdere stappen zullen worden besproken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May