Betterson in spoedzitting met dc's over functioneren
26 Jul 2013, 13:00
foto
Minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling.


Minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft vandaag een dringende vergadering gepland met alle districtscommissarissen (dc's) van het land. Reden hiervoor zijn de vele aanvallen en het geklaag over de recente maatregelen die de dc’s hebben genomen.

De bewindsman zegt dat er veel klachten zijn over beslissingen die zijn genomen tegen onder andere winkeliers en het verlenen van vergunningen, maar ook het verbod op het gebruik van alcoholische dranken in winkels. In het gesprek zal ook het strafrechtelijk onderzoek tegen dc Ingrid Karta-Bink van Commewijne aan de orde komen.

Wet toepassen
Betterson zegt dat de recente maatregelen zijn genomen op last van het ministerie. “De districtscommissarissen hebben de verantwoordelijkheid te zorgen voor orde en rust. Daarvoor hebben zij handvatten, die zijn vastgelegd in de wet. Ze werden niet altijd en soms helemaal niet gebruikt. Nadat de districtscommissarissen met heel wat klachten kwamen over gebeurtenissen die in hun district plaatsvinden, is hen er op gewezen dat de wet strikte maatregelen heeft die zij gewoon kunnen toepassen”, zegt de minister.

De bewindsman geeft toe dat de communicatie over de maatregelen misschien iets beter had moeten zijn. "De bevolking had misschien beter geïnformeerd moeten worden, maar dat kan alsnog. Belangrijk is dat de handelingen van de dc’s bij wet staan vastgelegd”, zegt Betterson. Hij hoopt met de vergadering een overzicht te hebben van wat er allemaal speelt en hoe het ministerie en de dc’s daar het beste mee moeten omgaan.

Bink niet op non actief
Betterson zegt dat hij vanuit de media heeft vernomen dat er een strafrechtelijk proces zal worden ingezet tegen dc Bink. Hij heeft begrepen dat zij een dagvaarding heeft ontvangen van de justitie. De bewindsman zegt, dat dit nog geen reden zou zijn te besluiten de districtscommissaris buiten functie te stellen.

“Iemand is pas schuldig nadat schuld is bewezen. De Personeelswet is daar ook duidelijk over. Als er reden voor aanwezig is dan zien we wel. Ik heb deze kwestie ook met de districtscommissaris besproken, dus het heeft wel onze aandacht”, zegt Betterson.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May