Benschop tevreden over politie statistieken regio West
25 Jul 2013, 14:30
foto
Gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop


Gewestelijk politiecommandant van regio West, Stanley Benschop, is tevreden over de statistieken van het afgelopen kwartaal. Alle grote zaken zijn opgelost, terwijl er zich geen zware criminaliteit heeft voorgedaan. Er zijn aanhoudingen verricht in drugszaken. De politie had een tip gekregen dat via Zeedijk, de backtrack-route, een man een hoeveelheid marihuana het land probeerde binnen te smokkelen. Hij werd samen met de taxichauffeur aangehouden.

Benschop deelde vandaag op een persconferentie mee dat vier gevallen van zeeroof heeft plaatsgevonden nabij de monding van de Corantijnrivier het afgelopen half jaar, vijftien berovingen en drie overvallen, waarbij er sprake was van vuurwapengeweld. Op de lijst staan 60 inbraken in de westelijke regio, vier verkeersdoden, 76 gevallen van huiselijk geweld en zes zelfmoord. 191 mannen en zeven vrouwen zijn in verzekering gesteld. De transacties van economische delicten en boetes zijn opgelopen tot SRD 530.000 en US$ 53.000 is in beslag genomen. De criminaliteitscijfers in het gewest zijn gedaald volgens Benschop door extra surveillance.

De marihuana die uit Guyana geprobeerd is binnen te smokkelen, heeft een gewicht van 4.7 kilogram. Benschop zegt dat het om een uitzonderlijke hoeveelheid gaat. I.P. uit Paramaribo die het verderfelijke spul binnenbracht, is aangehouden. Ook de taxichauffeur M.P. uit Nickerie is ingesloten. Onderzocht wordt wat zijn aandeel is in deze zaak. Het voertuig van M.P. is ook in beslag genomen.
Een man uit Wageningen die verdacht wordt drugsdealer te zijn, is aangehouden. Op hem is een hoeveelheid cocaïne en marihuana aangetroffen. Thuis bij hem vond de politie nog meer verdovende middelen en US$ 1000 en SRD 600. Het geld is in beslag genomen. De man is ingesloten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May