Personeel Luchthavenbeheer voert prikactie
24 Jul 2013, 12:50
foto


Het personeel in dienst van NV Luchthavenbeheer heeft zo juist het werk hervat, nadat hij sinds vanmorgen weigerde zijn taken uit te voeren. De Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven was hermetisch afgesloten door de actievoerders.

Het was de bestuursleden van de bond niet gelukt, de gemoederen te kalmeren en het personeel aan het werk te krijgen. Bondsvoorzitter Lloyd Read moest persoonlijk naar de internationale luchthaven om zijn leden toe te spreken en hen zover te krijgen dat ze weer arbeid verrichten.

Read zegt aan Starnieuws dat hij van de directie van NV Luchthavenbeheer heeft afgedwongen dat de periodieken uiterlijk vrijdag worden uitbetaald. Het personeel had gisteren al kort het werk neergelegd toen bleek dat de beloofde periodieken en reistijdvergoeding niet voorkwamen op hun loonslip van deze maand.

Carifesta XI
De bondsvoorzitter is overeengekomen met de leiding dat laat in de middag tot uiterlijk morgenochtend in een circulaire wordt aangegeven dat de uitbetaling vrijdag zal geschieden. Ook over de reistijdvergoeding zijn harde afspraken gemaakt. Het bondsbestuur moet vanmiddag het voorstel over deze vergoeding krijgen van de leiding van NV Luchthavenbeheer. Een jaar geleden heeft de bond het raamwerk van de onderbouwing van de reistijdvergoeding ingediend bij de directie. Er was afgesproken dat de directie met een voorstel zou komen, waaraan de bond zou sleutelen totdat hij een acceptabele suggestie heeft.

“We hebben afgedwongen dat we het voorstel vanmiddag krijgen. We hopen het de komende week af te ronden, waarna het personeel deze tegoeden met terugwerkende kracht kan krijgen,” legt Read uit. Hij wijst erop dat er enorm veel wantrouwen onder het personeel is naar de leiding van het bedrijf. “Ik hoop niet dat de dreiging voortduurt, omdat we er toch in zijn geslaagd de andere knelpunten redelijk op te lossen.”

Behalve op de uitbetaling van de periodieken en reistijdvergoeding, zit het personeel ongeduldig te wachten op een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao). Eind juli moest de nieuwe cao rond zijn, maar tot nog toe is er nauwelijks iets van terecht gekomen. Met Carifesta XI voor de deur, wil de bondsvoorzitter geen actie ondernemen. “Ik probeer naar eer en geweten zaken in goede banen te leiden, maar dan moet de leiding het ook niet te bont maken.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May